Legally Blonde

Project Info

Project Description

Legally Blonde gaat over een rijk meisje, Elle Woods, dat houdt van winkelen in Beverly Hills, creditcards en snelle sportwagens. Ze houdt tevens van roze kleding en heeft ook een trendy chihuahua genaamd Bruiser. Ondanks haar “beperkte intelligentie” (een stereotiep kenmerk van het blonde, rijke meisje) gaat zij naar de Harvard Law School, want haar vriend heeft haar gedumpt omdat hij een slim meisje wil.

De dingen op school gaan niet zo gemakkelijk als Elle wou doen geloven: ze moet een moeilijke gerechtelijke zaak nemen die veel kracht van haar eist en haar ex-vriend heeft alweer een verloofde, die verloofde mag Elle totaal niet.

Uiteindelijk vindt Elle, nadat haar vriendje onterecht het vertrouwen in haar opzegde, de ware liefde genaamd Emmett, een Harvard Law-professor. Hij moedigt Elle aan om te blijven als zij op het punt staat weer terug te gaan naar Californië, waarop Elle toch besluit te blijven.

Ondertussen is de professor, die Elle probeerde te verleiden, ontslagen en moet Elle de zaak als aankomende advocate overnemen. Hierbij ontdekt zij een opmerkelijk feit waardoor ze de zaak weet te winnen.

Twee jaar later studeert Elle af aan de Harvard-universiteit, is verloofd met Emmett, de beste vriendin van Elle tijdens haar jaren op Harvard krijgt een baby, en haar ex-vriend heeft niemand meer omdat zijn verloofde hem heeft gedumpt.