RENT

RENT

RENT gaat over het leven van acht kunstenaars die aan het begin van de jaren negentig in New York wonen. We volgen de vrienden een jaar lang, terwijl ze worstelen met relaties, liefde, het verlies, creativiteit en HIV/AIDS. RENT is een vrolijke rockmusical met af&toe een serieuze tint en een traan. Het gaat over het volgen van je dromen en de strubbelingen die daarbij horen. In deze voorstelling komen thema’s als verslaving, HIV en aids, armoede, homoseksualiteit en verlies aan de orde. Enkelen van hen leven in de wetenschap dat zij ziek zijn en niet lang meer te leven hebben. Welke keuzes maken zij en waarom? Hoe leef je je beste leven vandaag?

RENT is een prachtige musical die je een keer gezien moet hebben!

DATA VOORSTELLINGEN

Door het coronavirus hebben wij de voorstelling RENT niet kunnen spelen, maar wij denken met plezier terug aan de repetities. 

ONDER LEIDING VAN

Regie – Tjerry Snel studeerde in 2011 af aan de Academie voor Theater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Sindsdien is hij werkzaam als regisseur en theaterdocent bij verschillende instellingen. Hij regisseerde meerdere afstudeervoorstellingen van muziektheaterstudenten van Fontys. Verder maakte hij met zijn theatergezelschap De Drie Mannen voorstellingen voor het Zuidelijk Toneel, Theaterfestival Boulevard en de Zwarte Cross. Tjerry is tevens werkzaam als regieassistent bij verschillende tv-programma’s, waaronder Jeuk (BNN/VARA), Het Klokhuis, Welkom in de 80-jarige Oorlog en Welkom in de jaren 20 en 30 (NTR). Zijn regiestijl omschrijft hij als vlot en rauw met een komische inslag.

Vocal coach en muzikale leiding – Matias Stegmann komt uit Argentinië en is afgelopen jaar naar Nederland verhuisd. Na zijn masters Muziektheater aan de Royal Academy of Music in Londen, speelde Matias in Evita op West End. In de Verenigde Staten speelde hij in Cats, Mary Poppins en Anything Goes. In de Argentijnse productie van RENT speelde hij de rol van Angel. In Nederland was Matias eerder muzikaal leider van de Drie Stuivers Opera in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Matias heeft zijn eigen zangstudio The Successful Singer waar hij zangers individueel coacht.